بھترین راه مقابله با ھکرھا بالا بردن امنیت سیستم ھای کامپیوتری می باشد. انجام کارھای زیر حداقلی است که باید انجام شوند:
1- نصب آنتی ویروس
آنتی ویروسھا با مشاھده و بررسی محتوای فایل ھا به دنبال الگوھای آشنای ویروسھا یا کرم ھای اینترنتی می گردند. درصورت مشاھده این الگوھا که به آن Virus Signature گفته می شود، از ورود آن فایل به کامپیوتر تان و یا اجرا شدن جلوگیری می کنند. از شما میپرسند که آیا فایل را حذف کنند و یا سعی در اصلاح آن نمایند.
با توجه به اینکه ھر روز ھزاران ویروس و کرم و جاسوس جدید تولید میشود، شرکتھای سازنده آنتی ویروس آنھا را کشف و جمع آوری می کنند. به این دلیل لازم است برنامه آنتی ویروس تان را زود به زود، مثلا ھر روزه، به روز(Update) کنید تا ویروسھای جدید را بشناسد.
یک برنامه خوب و مجانی آنتی ویروس برنامه AVG است که میتوانید از اینجا دریافت کنید.
توصیه میکنیم که سطح ایمنی و ویروس کشی برنامه آنتی ویروس را در حالت High بگذارید تا تمام فایلھا ، با ھر پسوندی که ھستند ویروس کشی شوند و توجه داشته باشید آنتی ویروس AVG حالتی را با عنوان Heuristic دارد ، که به معنی اکتشافی است و در این حالت ویروس کش ، به طرز ھوشمندانه ای اقدام به ویرس یابی می کند. توجه داشته باشید خیلی از ویروس ھایی که در کامپیوتر شما پنھان شده اند به این روش آشکار می شوند . در حقیقت این نوع ویروس ھا دو زیست ھستند و مرتبا تغییر می کنند و از این رو ویروس کش ، در حالت عادی نمی تواند آنھا را بیابد.
2- فایروال (دیواره آتش) سد دفاعی
وصل کردن کامپیوتر به اینترنت میتواند ھر "آتشی" که در اینترنت ھست را به کامپیوتر شما سرایت دھد. بنا براین وجود یک دیوار آتش یا سد دفاعی حیاتی است. این دیوار مانع دسترسی برنامه ھا و عناصر نامطلوب به کامپیوترتان از طریق اینترنت و یا شبکه ھای کامپیوتری شوید. بدون دیواره آتش و آنتی ویروس مثل این است که در خانه خود را باز بگذارید و به مسافرت بروید.
دیوار آتش Firewall مانند ایست و بازرسی است که تمامی "چیزھائی" که قصد ورود و یا خروج از کامپیوتر شما دارند را بررسی کرده و اجازه عبور میدھد یا مانع از عبور میشود.
با استفاده از دیوار آتش می توانید دسترسی دیگران به کامپیوترتان از طریق اینترنت را محدود کنید. یکی از بھترین فایروالھا (Zone Alarm) زون آلارم می باشد. این برنامه بدلیل قابلیتھایی که دارد می تواند کامپیوتر شما را از شر مزاحمین مصون نگاه دارد.
این برنامه را می توانید از اینجا دریافت کنید.
3 - برنامه ھای ضد جاسوسی
برای از بین بردن برنامه ھای جاسوسی حتما از برنامه ھای ضد جاسوسی حتما استفاده کنید.
یکی از بھترین برنامه ھای ضد جاسوسی برنامه Spybot Search & Destroy است که مجانی می باشد و قابلیت ایمن سازی را علاوه بر یافتن وحذف برنامه ھای جاسوسی دارد.
بیاد داشته باشید که این برنامه ھا را ھم مانند آنتی ویروس ھا باید دائما به روز یا Update کنید.
برنامه Spybot را می توانید از اینجا دریافت کنید.
4 - مدیریت پسوردھا
کلمات عبور اولین مرحله حفاظت از کامپیوتر و شناسه ھای شما ھستند. کاربران کامپیوتر معمولا در مورد کلمات عبور دو اشتباه بزرگ مرتکب می شوند:
بسیاری از ھکرھا سعی می کنند با حدس زدن کلمات عبور، وارد سیستم ھای کامپیوتری شوند. ھکرھا این کار را با کمک برنامه ھای شکستن کلمات عبور انجام می دھند. این برنامه ھا از لیستی از کلمات مورد استفاده عموم در زبان ھای گوناگون و ھمچنین کلمات موجود در دیکشنری، برای یافتن پسوردھا استفاده می کنند.
برای جلوگیری از ھک شدن پسوردتان بھترین کار انتخاب کلمات پیچیده که مخلوطی از اعداد و حروف باشد است. یک مشکل مرسوم دیگر این است که به دلیل تعدد کلمات مورد نیاز در دنیای جدید، بسیاری از ما از یک کلمه عبور در ھمه جا استفاده می کنیم. وقتی این کلمه عبور شکسته شود، تمام شناسه ھا و اطلاعات ما برای ھکرھا قابل دسترسی خواھد بود. فرض کنید وقتی دارید از بانک پول می گیرید، کسی به عددی که وارد می کنید نگاه کند و بعد بتواند به کلیه اطلاعات شما دسترسی داشته باشد !
پیشنھاد می کنیم برای مدیریت پسوردھایتان از برنامه Keepass استفاده کنید.
این برنامه کلمات عبور شما را در یک بانک اطلاعاتی کاملا رمزگذاری شده ذخیره می کند. این بانک تنھا حاوی یک فایل است و در نتیجه می تواند به سادگی از یک کامپیوتر به یک کامپیوتر دیگر منتقل شود. این بانک اطلاعاتی توسط یک کلمه عبور اصلی یا یک key-disk حفاظت شده است. اگر از یک کلمه عبور اصلی استفاده کنید، تنھا باید یک کلمه عبور را در یاد نگاه دارید (که حالا می تواند یک کلمه عبور بسیار قوی باشد). بانک اطلاعاتی توسط روش ھای ریاضی رمزگذاری شده است و ھیچ درپشتی یا کلیدی وجود ندارد که بتواند آن را بازیابی کند.
برنامه Keepass را می توانید از اینجا دریافت کنید.
راه های مقابله با هکرها و آلودگیهای کامپیوتری 2
عناوین یادداشتهای وبلاگ